S. O. S.
Aktuality 2017
11. prosince 2017

A je to tady. Konec roku. Prosinec. Svíčky a propisky stíháme odesílat jen taktak. Tak ještě aby to stihla ta pošta. Vánoce? Malý „masakr“ v roce. Ale zatím to jde, tak nám držte palce, abychom to zvládli a do příštího roku vstoupili ve zdraví.

A už nám voní ze Zátiší Group ty mrkvánky, za které by si zasloužili zlatou medaili :-). Klienti se na ně už těší a spřádají plány, kolik sní řízků na Štědrý večer… no… už to známe. Po třetím nám odpadnou od štědrovečerního stolu a zvládnou už je ty pohádky.

A už si děláme poznámky do informačního dopisu v roce 2018. S radostí Vás budeme informovat o dalších osudech klientů Projektu Šance, kteří se díky nám a našim partnerům stali ve svém životě úspěšní. 22. listopadu budeme fotit večer u hlavního nádraží s Liborem, který vypadá velmi nadějně…

Na shledanou v novém roce, vážení přátelé Projektu Šance, a…

Děkujeme Vám…

:-)



Dokumenty ke stažení zde:
V. dopis pro RODINU v roce 2017

Projekt Šance

A je to tady,

můžete nás podpořit… no to není novinka :-), ale díky podpoře Nadačního fondu pomoci Karla Janečka to bude zajímavější. Všechny příspěvky do výše 178 000 Kč budou totiž navýšeny ZLATÝM ŘEZEM, což je násobek 1,618. Když se to povede, Nadační fond pomoci přidá k získaným darům částku 110 004 Kč, a to by se nám do rozpočtu 2018 docela hodilo na nákup dílů propisek, které opět budeme muset pro pracovní terapii v Domě Šance dokoupit.

Jak nám můžete pomoci?

Ten příspěvek by se samozřejmě hodil :-), ale i šířením této informace odkazem do profilu projektu https://www.nfpomoci.cz/project/projekt-sance-2/ byste nám moc pomohli.

Děkujeme Vám.

Více informací o ZLATÉM ŘEZU najdete na stránkách Nadačního fondu pomoci Karla Janečka.

Projekt Šance

19. září 2017

Konec roku 2017 se „nenápadně“ blíží a s ním i předposlední dopis s aktualitami z Projektu Šance. I když trochu předčasně, naši klienti se už těší na Vánoce v Domě Šance a říkají nám své plány, kolik řízků sní… ale až na Štědrý večer, který pro ně opět se sponzory připravujeme, zjistí, že měli „velké oči“ :-).

Čtěte níže…



Dokumenty ke stažení zde:
IV. dopis pro RODINU v roce 2017

31. srpna 2017

Igor Šebo se zastavil v Domě Šance, ovšem tentokrát v roli moderátora Českého rozhlasu a živě natočil pro posluchače reportáž přímo z pracovní terapie…

Nahrávka pořadu ke stažení zde:
Igor Šebo se zastavil v Domě Šance (MP3 - 2.7MB)

30. srpna 2017

Část vstupného na VI. mezinárodní konferenci EFPA Česká republika 2.1 – „Tradice v novém formátu“ bude věnována Projektu Šance.

Celý článek najdete zde.

Děkujeme.


24. května 2017

Blíží se polovina roku a s některými klienty jsme takříkajíc v polovině cesty… více si můžete přečíst v dopise pro RODINU českých „dětí ulice“ níže…



Dokumenty ke stažení zde:
II. dopis pro RODINU v roce 2017

16. května 2017

K podpoře Projektu Šance se i letos přidala Asociace partnerů diplomatického sboru (Diplomatic Spouses Association – DSA Prague). Slavnostní předávací ceremoniál proběhl ve středu 10. května 2017 na půdě Rumunského velvyslanectví v Morzinském paláci na Malé Straně, navrženém Janem Blažejem Santinim. Setkání bylo jako obvykle vřelé a plné vzácných lidí, kteří chtějí pomáhat pomáhajícím.
Projekt Šance
Projekt Šance
Prezidentka DSA paní Barbara Blaznik Marc s Lázlem po ceremoniálu.

Prostředky, které DSA Prague každý rok rozděluje, získává především díky realizaci Mezinárodního vánočního festivalu v hotelu Hilton, jejž pořádá pod patronátem první dámy České republiky, která jej zpravidla slavnostně otevírá.
Projekt Šance

Vánočního festivalu se účastní celá řada zahraničních zastupitelství v České republice.

23. dubna 2017 proběhla mše svatá za české „děti ulice“ a za Dům Šance. Zpěv známé mezzosopranistky Edity Adlerové, která netradiční mši zahájila, mnohé dojal. Virtuozita varhaníka Jaroslava Tůmy byla samozřejmě většině přítomných dopředu známa… Sbor Všelijak mnohé překvapil, protože nadšení sboristů bylo více než zjevné a interiér kostela z nich navíc udělal vpravdě profesionální těleso. I když mše svatá celebrovaná P. Stanisławem Górou trvala, jak je zvykem, další hodinku, pozornost nikdo neztratil, protože jeho slovo bylo velmi živé. Díky vstřícnosti pana faráře Zoltána Balgy jsme mohli uskutečnit mši v krásných prostorách kostela sv. Jindřicha u Jindřišské věže v centru Prahy pod záštitou Jeho Excelence pana biskupa Mons. Václava Malého za účasti ministra kultury pana Daniela Herman a předsedkyně Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové paní MUDr. Mileny Černé a členky VDV psycholožky Dany Němcové, kteří se na závěr vyfotili s Lászlem. Abyste si dokázali průběh mše představit, přikládáme alespoň pár fotek. A snad příště přijdete i Vy. Budeme se na Vás těšit.


19. dubna 2017

Článek v časopisu Reportér č. 32 (10. dubna)

Projekt Šance




Srdečně Vás zveme na mši svatou za české „děti ulice“ a za Dům Šance.

Projekt Šance


Dokumenty ke stažení zde:
Mše svatá za české „děti ulice“ a za Dům Šance
Mše svatá za české „děti ulice“ a za Dům Šance - průvodní dopis

26. března 2017

Pokora a pravda

Záštitu nad mší svatou za české „děti ulice“ a za Dům Šance převzal
Jeho Excelence Mons. Václav Malý, pomocný biskup pražský.


Projekt Šance


Dokumenty ke stažení zde:
Mše svatá za české „děti ulice“ a za Dům Šance - jeho Excelence Mons. Václav Malý

25. března 2017

A život v Projektu Šance běží dál. V březnu jsme vydali I. informační dopis, a než jsme jej odeslali, stala se spousta nových věcí. Budeme mít zase o čem psát v tom dalším… :-)



Dokumenty ke stažení zde:
I. dopis pro RODINU v roce 2017

13. ledna 2017

Myslíte, že nám pomůže vyjádření Marty Kubišové, jedné z patronek Domu Šance, k získání prostor pro Dům Šance v roce 2017? Spolu s námi můžete tipovat… :-)



Dokumenty ke stažení zde:
Dopis - patronka Marta Kubišová

5. ledna 2017

Nový rok nám v Projektu Šance přinesl nový web a upravené logo. Do budoucna by se ProjektSance.cz měl stát rozcestníkem k našim webovým prezentacím.

Tak se koukněte:


Projekt Sance