S. O. S.
Aktuality 2019
26. listopadu 2019

Vánoční dopis je pro nás příležitost zamyslet se v Projektu Šance nad rokem 2019 a vede nás k pohledu do roku 2020. A k tomu Vás zveme na Vánoční koncert v Divadle ABC. Co víc si přát:) Ať se Vám v nastávajícím roce daří!!!

Dokument ke stažení:
V. dopis pro RODINU v roce 2019 [1.4MB]




10.10.2019

Projekt Šance


1.10.2019

Projekt Šance


Dokument ke stažení zde:
PDF dokument [750kB]


30. září 2019

Právě jsme rozeslali dopisy na podporu „dětí ulice“ z Projektu Šance.

Můžete-li nám pomoci, budeme rádi za Vaši podporu.

Děkujeme Vám.

Dokument ke stažení:
Dopis na podporu „dětí ulice“ [650kB]

29. září 2019

Život v Projektu Šance běží na plné obrátky.

Přečtěte si předposlední dopis z Projektu Šance v tomto roce…

Dokument ke stažení:
IV. dopis pro RODINU v roce 2019 [1.5MB]

3. září 2019

Projekt Šance


22. srpna 2019

Máme radost, že Vám můžeme představit naši spolupráci s mladým hercem Zdeňkem Piškulou. Držte nám palce, aby to vyšlo…

Projekt Šance

22. srpna 2019

Léto pomalu končí a za chvíli tady budou… ano, Vánoce:).

Přestože jsme měli mít v tomto roce v Projektu Šance „koncertní prázdniny“, které jsme si velmi oblíbili:), tak pro radost přece jen koncert děláme, a to rovnou náš úplně první vánoční. Jaký jiný by to také mohl být, když bude 22. prosince 2019.

A to není jediné překvapení. Rádi bychom Vám představili ojedinělého interpreta, se kterým nespolupracujeme denně. Milovníci šansonu budou potěšeni.

My tušíme, že toho budete mít okolo Vánoc hodně. A to, co my tušíme, Vy víte, přesto byste si měli na tento koncert čas udělat, a tak se na Vánoce naladit i jinak než nákupy a prací. Koneckonců, co do 22. prosince nestihnete, už stejně budete muset odložit na příští rok.

Tak přijďte. Srdečně Vás zveme.


Projekt Šance


Vstupenky může zakoupit v síti

Projekt Šance


Přes slunné léto nemáme v Projektu Šance okurkovou sezónu a začínáme testovat krásnou novou propisku, kterou si už teď můžete objednat na e-shopu. Je sice dražší, ale o to kvalitnější:).

Projekt Šance

www.sance.info/eshop

Tak to bylo milé setkání. Mistr Jiří Pošva nás v letošní aukci podpořil poprvé, ale mluvili jsme, jako bychom se už pár let znali. Jeho dílo „Květinářka“ naleznete v letošní aukci spolu s dalšími… máte se na co těšit.

Projekt Šance


Martin sice už pracuje a žije samostatně, ale tady ještě přebírá s Pavlem dar pro „děti ulice“ od společnosti ALPINE PRO, aby si měli klienti co obléci a co obout. Děkujeme…:)

Projekt Šance


I když je do Vánoc ještě spousta času, už pomalu krok za krokem připravujeme koncert, který bude tentokrát vánoční a šansonový. Hvězdou večera bude Igor Šebo. S Igorem si s chutí zapózoval László.

Projekt Šance Projekt Šance Projekt Šance

22. prosince v Divadle ABC od 19:00

A na co se můžete mimo jiné těšit?

Hymna lásky
Anjelská
Marta


P. S.: To není černé divadlo, to jen ti pánové mávnutím proutku dorostli zpět do kluků:)



Projekt Šance


I když se sami snažíme pomáhat, darovali jsme do aukce o.p.s. ŽIVOT BEZ BARIÉR dílo, které nafotil jeden z klientů Projektu Šance a které nechal „šíleně“ zarámovat Lászlův asistent Pavel. Nevypadá dobře?

Projekt Šance


Sponzor projektu: Hořínecká, spol. s r. o.

Autor fotografie: Martin V., klient Projektu Šance, který je na velmi nadějné cestě, protože se začal soustředěně věnovat fotografování. Jeho citlivé vnímání je na jeho snímcích hlavní výpovědí.

Výnos z prodeje díla využije ŽIVOT BEZ BARIÉR pro své klienty v chráněné pracovní dílně.

Projekt Šance



Přes Nadační fond pomoci Karla Janečka nás požádal pořadatel sbírky pro malého Ondru, zda bychom pomohli s aukcí vín. Oslovili jsme naše přátele v Galerii Vltavín a na světě je další charitativní aukce. K vínům jsme přidali několik výtvarných maličkostí z našeho depozitáře a barevnou litografii přidala i naše oblíbená umělkyně Emma Srcová. O malém Ondrovi a jeho peripetiích na cestě životem se můžete dozvědět zde.


Příprava aukce UMĚLCI DĚTEM ULICE je v plném proudu. Návštěva u Jiřího Suchého byla pro nás setkáním s „živoucí historií“. Vždyť kdo Vám může vyprávět o svých setkáních s mistry Zrzavým nebo Trnkou… Pan Suchý, jak nám řekl, si uvědomuje svůj věk a prý za dva roky, až bude ve středním věku (90!), už trochu zpomalí. Nezbývá než mu popřát, aby tato jeho myšlenka byla otcem skutku:)

Projekt Šance Projekt Šance


S mistrem Suchým se vyfotila naše kolegyně Luna.


Téměř všichni klienti, kteří prošli v roce 2019 pracovní terapií v Domě Šance, pracují. Je to velmi úspěšný rok. Přečtěte si sami, co je u nás nového, a to se nám do dopisu vešla jen část novinek…

Dokumenty ke stažení:
II. dopis pro RODINU v roce 2019 [0.7MB]

25. března 2019

Se zpožděním se nám podařilo sestříhat záznamy z koncertů 2018. Stály za to. Koukněte se…




6. března 2019

„Továrna na zázraky“ Projektu Šance jede opět na maximum, a tak si Vám dovolujeme předložit první informační dopis, který právě vnikl…

Dokumenty ke stažení:
I. dopis pro RODINU v roce 2019 [1.7MB]

22. února 2019

Už se stalo tradicí, že Nadační fond pomoci Karla Janečka zve na přátelská setkání nejen podporované neziskovky, mezi které patříme, ale také další patrony, kteří pomáhají. V tomto roce toto příjemné setkání poctil svou účastí i Karel Janeček osobně. Všem zúčastněným odborně vysvětlil, jak to vlastně je z matematického pohledu s tím „zlatým řezem“. Asi nikdo mu nerozuměl, ale všem se to moc líbilo. :-) Děkujeme.