S. O. S.
Aktuality 2015

31. prosince 2015

Vážení přátelé Projektu Šance,

přejeme Vám vše nejlepší do nového roku. Kéž Vám nastávající rok splní všechna přání, která máte. Jako malou vzpomínku k dvaceti letům Projektu Šance přikládáme čerstvě sestříhané video z koncertu HVĚZDY PRO DĚTI ULICE, který se uskutečnil 30. září 2015 v Obecním domě v Praze.



My v Projektu Šance máme jediné přání – doufáme, že se nám podaří v dalších letech i nadále smysluplně pomáhat těm, kteří budou chtít změnit svůj život, aby nemuseli žít na ulici, na okraji společnosti, v zapomenutí.

Děkujeme Vám za Vaši podporu a pomoc.

Těšíme se na Vás v novém roce.

Na shledanou.

Srdečně Vás zdraví za tým Projektu Šance

László Sümegh
a Pavel Kozler

25. října 2015

Dostali jste dopis od Projektu Šance? Snad se na nás proto nezlobíte. Dovolujeme si Vás oslovit s prosbou o podporu a pomoc, abychom mohli i nadále pomáhat těm, kteří se bez pomoci zmítají jako všichni jim podobní ztroskotanci, jak to poeticky napsal prof. Václav Riedlbauch o klientech Projektu Šance.

Informační dopis ke stažení                    Informační leták ke stažení

Ke vzniku projektu dopisů nás inspirovali lidé z Nadačního fondu pomoci Karla Janečka, kteří přislíbili, že každá darovaná koruna bude nadačním fondem znásobena násobkem 1,62. Databázi do projektu věnovala společnost Direct Soft. Dopisy pro Vás zabalili v České mailingové společnosti.

                 

Děkujeme Vám za podporu.
Projekt Šance, o. s.

26. listopadu 2015

Rok 2015 utekl jako voda a služba Projektu Šance se nezastaví ani 24. prosince, kdy se zároveň budeme poslední den v tomto roce plně věnovat našim klientům. Jako už obvykle připravujeme Štědrý večer ve spolupráci s tradičními partnery. Společně doufáme, že to, co se mnohým klientům v tomto roce nepodařilo, se jim díky jejich trpělivosti a úsilí podaří v příštím roce. My jim v tom budeme rádi i nadále nápomocni.

4. ledna 2016 pro ně bude poprvé v novém roce otevřeno streetcentrum na Praze 1 a od 5. ledna budou moci pokračovat ve snaze změnit svůj život v pracovní terapeutické dílně Domu Šance. Víme, že vedle Lászla se povedl už mnohý „zázrak“.

Poslední informační dopis z Projektu Šance v tomto roce si můžete stáhnout jako soubor PDF. Níže…



Dokumenty ke stažení zde:
V. dopis pro RODINU v roce 2015

10. listopadu 2015

Opět po roce navštívil Dům Šance generální ředitel hotelů Hilton pan Michael Specking. Z jeho návštěv v říjnu se už stala tradice, ale dodnes nás překvapuje svou vstřícností a lidskostí, jak se zajímá o osudy jednotlivých klientů a nabízí jim ve spolupráci s Projektem Šance pomoc.


8. října 2015

Hvězdy pro „děti ulice“
Na začátku to byla jen myšlenka. Možná spíš sen... oslovit všechny umělce, se kterými jsme kdy spolupracovali, aby se zúčastnili koncertu ke dvaceti letům Projektu Šance. Přípravy trvaly rok a půl a 30. září 2015 se v prostorách Obecního domu koncert uskutečnil. Sladit všech deset vystupujících umělců nebylo úplně snadné, ale malé chybičky nám laskaví návštěvníci odpustili, protože bylo vidět, že koncert nepřipravovala bez ducha profesionální agentura, ale ve spolupráci se společností CETELEM jsme jej připravili sami.

Pro mnohé návštěvníky se i tak koncert stal milým zážitkem, při kterém se mohli potkat s umělci, kteří nám jsou drazí čím dál tím víc. Fotky snad ostatní dopoví...


7. října 2015


30. září 2015

Jak se blížíme ke konci roku 2015, kulminují i příběhy a životní osudy jednotlivých klientů Projektu Šance. Píšeme o nich v dalším informačním dopise RODINĚ „dětí ulice“.



Dokumenty ke stažení zde:
IV. dopis pro RODINU v roce 2015

20. srpna 2015

13. srpna 2015 proběhla ve spolupráci s římskokatolickou farností u kostelů sv. Mikuláše a sv. Václava Praha-Vršovice modlitba za české „děti ulice“ a za Dům Šance.

Fotografie snad průběh celé modlitby dostatečně dokumentují. Přes teploty atakující čtyřicet stupňů byl kostel sv. Mikuláše plný a věříme, že si návštěvníci z řad RODINY „dětí ulice“ odnesli nejeden zážitek.

Hned před vstupem do kostela vítali návštěvníky muzikanti a uvnitř kostela mohli zhlédnout výstavu fotografií s výstižnými příběhy ze života klientů Projektu Šance.

P. Stanislav Góra byl sázkou na jistotu. Ne každý farář při naplňování své služby bližním si dokáže udržet hlubokou lidskost, která jeho poslání umocní.

Edita Adlerová, mezzosopranistka, svým hlasem účastníky modlitby ohromila. Za doprovodu virtuosního varhaníka doc. Jaroslava Tůmy vehnala mnohým až slzy do očí, když zpívala Amazing-Grace.

I přes tak silný zážitek jsme na konci setkání všechny překvapili, včetně pátera Góry – dílem, které László vytvořil a na závěr modlitby věnoval kostelu.


3. srpna 2015

K dvaceti letům Projektu Šance jsme připravili ve spolupráci s našimi partnery hned dvě akce.

13. srpna 2015 proběhne od 18:00 v kostele sv. Mikuláše modlitba za české „děti ulice“ a za Dům Šance, kterou povede náš oblíbený pan farář Stanisław Góra, a několik „hitů“ za doprovodu varhanního virtuosa Jaroslava Tůmy zazpívá mezzosopranistka Edita Adlerová, jejíž zpěv bude jistě zážitkem.



30. září 2015 se sejdeme od 19:00 v Obecním domě, který uvede benefiční koncert HVĚZDY PRO DĚTI ULICE, a opět to budou samé hity od Marty Kubišové, Václava Neckáře, Petry Janů, Petra Jandy a Igora Šeba. Koncertem bude provázet pět moderátorů. Jiřina Bohdalová, Táňa Fischerová, Petr Novotný, Milan Hajn a Saskia Burešová.





Těšíme se na Vás...


9. června 2015

Dění v Projektu Šance popisuje druhý informační dopis. A jako zvláštní prémii si můžeme poslechnout sestříhané audio, kde hovoří o svých životních zážitcích jeden z klientů Projektu Šance – Robin, jehož život se vedle nás „zázračně“ proměnil...



Dokumenty ke stažení zde:
ROBIN - dítě ulice (MP3 ke stažení 1.2MB)
II. dopis pro RODINU v roce 2015

5. června 2015

Z autorské dílny Jana Cézara, který nám v tomto roce pomáhá s propagací, vzešly další dva audiospoty, které svědčí o Honzově nadání a profesionalitě.

Pokud se ani u jednoho nezasmějete (nebo neusmějete), napište nám e-mail na info@sance.info s Vaší adresou, pošleme Vám zdarma propisku smontovanou klienty v rámci pracovní terapie v Domě Šance.

MP3 ke stažení - 1.2MB
MP3 ke stažení - 1.2MB

11. června 2015

Jan Cézar pro Projekt Šance připravil „překlenovací“ kampaň na podporu POMÁHEJTE MAILEM, kterou podpořila celá řada mediálních partnerů. Inzeráty bylo možné najít v tištěných médiích, v rádiích, na letácích ve vlacích, na internetu, ale i přímo na ulici na citylightech. Vrchol práce Honzova týmu nás ale teprve čeká...





4. června 2015

K podpoře projektu POMÁHEJTE MAILEM se aktuálně přihlásili i z www.doplnek.com



Naše služby = Vaše možnosti
  • reklama
  • marketing
  • informační portál
  • možnost spolupráce mezi partnery
  • dětská knížka „Povídání s Míšou a Ríšou“ velice prospěšná a potřebná knížka v dnešní době, která je určená pro školky a školy zpracovaná podrobně v diplomové práci
V rámci partnerského programu poskytujeme poradenství v oblasti marketingu a reklamy. Poskytujeme poradenství v oblasti podnikání a financí. Dále navrhujeme obchodní spolupráci mezi partnery.

www.doplnek.com

16. března 2015

Rok 2015 začíná a my už přicházíme s prvním informačním dopisem z Projektu Šance. Tak nám držte palce, aby klienti dobře reagovali na naše snahy pomoci jim...



Celý dokument ke stažení zde:
I. dopis pro RODINU v roce 2015

19. února 2015

Podobné projekty nám dělají radost. Provozujete nějaký e-shop a zároveň byste chtěli pomáhat? Nechejte se inspirovat paní Kateřinou Lukášovou, která ke každému nákupu ve svém e-shopu nad 200 Kč přidává propisku smontovanou „dětmi ulice“ z Projektu Šance.

ICELANDIC-PRODUCTS.EU

www.icelandic-products.eu

ICELANDIC-PRODUCTS.EU

Podívejte se na další projekt paní Kateřiny, pro kterou je pomoc bližním přirozenou součástí života, jako pro nás v Projektu Šance, o. s.

Jak je možné, že o český design je světový zájem, ale my doma o tom nevíme? Teď to s novým webem BOHEMIA DESIGN MARKET můžeme jednoduše změnit. A paní Kateřina nezapomíná v rámci svého projektu ani na neziskový sektor a pomoc pro ty, kteří pomoc potřebují...

Bohemia Design Market

www.bohemia-design-market.com

Bohemia Design Market

Děkujeme.


13. února 2015


12. února 2015

V roce 2015 se opět rozběhla spolupráce s partnery v oblasti rádií a k dispozici mají hned tři audio spoty.

Petr Jablonský namluvil hlasem Rudolfa Deyla ml. dva medvídky, kteří se potkali u Kolína...
MP3 ke stažení


Zdeněk Srstka, který svým typickým hlasem v Chcete mě rovněž vyzývá posluchače rádií, aby pomáhali přes www.pomahejtemailem.cz.
MP3 ke stažení


A třetí spot reklamně profesionální vytvořil marketingový a reklamní specialista Jan Cézar.
MP3 ke stažení


A jeden spot nás ještě čeká, ale bude to něco mezi spotem a rozbuškou... nechte se překvapit:)


15. ledna 2015

Začátek roku a hned velká podpora pro Projekt Šance – pro Dům Šance a klienty v pracovní terapii. Dámy z International Women's Association of Prague (IWAP), reprezentované prezidentkou paní Šárkou de Jong, slavnostně předaly v restauraci Žofín Garden symbolický šek na nákup dílů propisek.


11. ledna 2015

Rok 2015 začíná a snad to bude rok, na který budeme rádi vzpomínat... Pro Lászla ať tak či tak to bude rok unikátní, protože bude dvacátým v jeho snaze pomáhat českým „dětem ulice“.

I proto se společnost CETELEM ČR opět připojila k přípravě benefičního koncertu, který proběhne v Obecním době na podzim.

Na koho se můžete těšit, zatím neprozradíme, ale poprvé v historii bude mít náš koncert hned tři záštity a zde jsou první dvě:

Jeho Excelence maďarský velvyslanec Tibor Pető převzal záštitu nad benefičním koncertem, který se uskuteční k 20 letům Projektu Šance 30. září 2015 v Obecním domě v Praze.



Dokumenty ke stažení zde:
Dopis od maďarského velvyslance Tibora Pető
Dopis od starosty Městské části Praha 1