S. O. S.
Aktuality 2023
10. září 2023

Audio článek k letošní aukci Umělci „dětem ulice“ pro nás načetl v ateliérech POKROK milý Arnošt Goldflam.






25. srpna 2023

Českou republiku opět navštívil prezident Bhagavan Sri Ramana Maharshi Asram Trust, pan V. V. Brahman, který se v Indii snaží podobně jako László v Čechách pomáhat opuštěným dětem. Projekt Šance je mostem pomoci indickým dětem od českých dárců a naše spolupráce pokračuje…



22. srpna 2023

1. září začne další ročník aukce UMĚLCI „DĚTEM ULICE“, a máte se letos na co těšit… Umělci se v darech pro Projekt Šance doslova překonali a doufáme, že prosincová aukce nám pomůže „rozjet“ následné pomáhání Projektu Šance v dalším roce. Pokud by se Vám některá aukční položka líbila, podívejte se na www.AukceSance.cz, kde najdete další informace, a hlavně odkaz do online aukce.



30. května 2023

Je zde polovina roku a další shrnutí (poločas) toho, co se v Projektu Šance letos děje. Určitě si přečtěte dopis, příběhy klientů Projektu Šance, a hlavně držte palce Markovi, který má před sebou velkou životní příležitost…

Dokument ke stažení:
II. dopis pro RODINU v roce 2023 [2.2MB]





29. května 2023

Už se nám sbíhají díla do letošní vánoční charitativní aukce. Letos jsme rovnou okoukli, jak to naši umělci dělají a jaké mají know-how. Je moc zajímavé pohybovat se v jejich ateliérech a trochu jim koukat pod ruku. Máme takový dojem, že bude naše aukce Umělci „dětem ulice“ zase nejkrásnější:)

Ladislav Vlna je jako další umělci multitalent. Na metalurgické malby používá oheň a vrypové nástroje. Ocelové desky dokonce brousí a potěšil nás, když mu při broušení létaly od brusky jiskry:) Někomu stačí málo:) Jeho sochařství je oproti tomu čistě klasické v té nejčistší formě, jakou si my umíme představit. Osobitý umělec tvoří i nezvyklé malby a dává svým dílům překvapivé názvy.



Dalším mistrem naší aukce je Bohumil Eliáš jr. Máme rádi okamžiky, kdy se nám podaří zachytit, jak umělci před námi například signují díla, která připravují pro naši aukci.



20. března 2023

Letošní benefiční koncert Projektu Šance v Obecním domě ve Smetanově síni se blíží. 20. března jsme odeslali pozvánku, kolorovanou našimi klienty, na koncert pro prezidenta ČR, první dámu, premiéra ČR a pozvánku jsme připravili i pro pana Karla Schwarzenberga.



12. března 2023

V Projektu Šance to žije, vážení přátelé, přečtěte si v příloze, co je u nás nového. Někteří klienti zlobí… a jiní dělají malé/malinké krůčky, a my doufáme, že to jsou dobré signály pro jejich budoucnost. Pracovní terapie v Domě Šance v posledních dnech doslova „praská ve švech“ – asi i z tušeného jara a chuti do nových začátků…

Dokument ke stažení:
I. dopis pro RODINU v roce 2023 [1.6MB]





4. února 2023

Redaktorka Českého rozhlasu se na Lászla pořádně připravila, což je na rozhovoru a jeho hloubce znát. Vše, co László říká, je pravda, ač to může znít překvapivě, až neuvěřitelně. Bez zkušeností anebo praxe mezi „dětmi ulice“ to chce více času ke vstřebání, ale za trochu námahy ten rozhovor opravdu stojí! :-)

Mezi lidmi na ulici roste napětí. Prevence kriminality je rozhání a vykořeňuje jejich identitu, míní streetworker László Sümegh | Plus (rozhlas.cz)