S. O. S.
Naše akce

Česká televize se rozhodla 2. adventní koncert v bazilice sv. Jiří na Pražském hradě věnovat
Projektu Šance, o.s.,
na podporu pracovní terapie v Domě Šance pro
„děti ulice“.

6. 12. 2009
od 16:00


pozvánka na koncert

6. prosince
V románské bazilice sv. Jiří na Pražském hradě proběhl 2. adventní koncert ve prospěch Projektu Šance, o.s. Zcela výjimečné a úchvatné prostory tisíc let starého sakrálního chrámu – baziliky umocňovalo umění hudebníků i srdečnost celého večera.

Kostel založil kolem roku 920 otec sv. Václava, kníže Vratislav, jako druhou svatyni Pražského hradu. O několik let později byl objekt na jižní straně rozšířen o postranní kapli a v roce 925 sem byly převezeny ostatky sv. Ludmily. V roce 973 byl při kostele založen první ženský benediktinský klášter, jehož podstatné části se zachovaly dodnes. Abatyší se stala ct. Mlada, sestra knížete Boleslava II. Vzápětí došlo ke stavebním úpravám.

Historie Čech je plná poutavých událostí a je škoda, že na to často zapomínáme. Památky, ale i umělecké výtvory nacházející se na Pražském hradě přesahují často hranici slov. I proto mají klienti slíbeno, že spolu s Lászlem Pražský hrad v příštím roce navštíví…

V přímém přenosu přislíbili diváci České televize a adventních koncertů Projektu Šance přes milion korun, které budou moci být využity na provoz pracovní terapie (nájem, odměny pro klienty, nákup dílů propisek) a také na dovybavení volnočasového centra, které bylo v roce 2008 po „vyhazovu“ radou MČ Praha 5 v čele s Milanem Jančíkem vykradeno den před tiskovou konferencí, jíž byla po roce zkušebního provozu zahájena pracovní terapie oficiálně. Starosta Prahy 5 nedorazil, přestože byl pozván.

Připomeňte si spolu s námi 2. adventní koncert.