S. O. S.
Naše akce - modlitba za české „děti ulice“ a za Dům Šance

13. srpna 2015 proběhla ve spolupráci s římskokatolickou farností u kostelů sv. Mikuláše a sv. Václava Praha-Vršovice modlitba za české „děti ulice“ a za Dům Šance.

Fotografie snad průběh celé modlitby dostatečně dokumentují. Přes teploty atakující čtyřicet stupňů byl kostel sv. Mikuláše plný a věříme, že si návštěvníci z řad RODINY „dětí ulice“ odnesli nejeden zážitek.

Hned před vstupem do kostela vítali návštěvníky muzikanti a uvnitř kostela mohli zhlédnout výstavu fotografií s výstižnými příběhy ze života klientů Projektu Šance.

P. Stanislav Góra byl sázkou na jistotu. Ne každý farář při naplňování své služby bližním si dokáže udržet hlubokou lidskost, která jeho poslání umocní.

Edita Adlerová, mezzosopranistka, svým hlasem účastníky modlitby ohromila. Za doprovodu virtuosního varhaníka doc. Jaroslava Tůmy vehnala mnohým až slzy do očí, když zpívala Amazing-Grace.

I přes tak silný zážitek jsme na konci setkání všechny překvapili, včetně pátera Góry – dílem, které László vytvořil a na závěr modlitby věnoval kostelu.