S. O. S.
Aktuality 2016
31. prosince 2016

Rok 2016 nenávratně končí, vážení přátelé, a rok 2017 už klepe na dveře. Pojďte se s námi alespoň kousíček vrátit v čase. Konkrétně do 20. září 2016 od 19:00 hodin.

Ve slavné Smetanově síni Obecního domu v Praze právě začíná benefiční koncert Ondřej Havelka a jeho Melody Makers pro české „děti ulice“ a László Sümegha, který se jim snaží 21 let pomáhat.

Tak se pohodlně posaďte. Vypněte mobilní telefony a začínáme…



A nám z Projektu Šance nezbývá než Vám popřát, aby ten nový rok byl lepší, než bude.

V roce 2017 – na shledanou


Sance



30. prosince 2016

Poslední dopis o životě v Projektu Šance posíláme už tradičně před Vánoci. Konec roku byl jako obvykle „těsný“, ale vše jsme nakonec zvládli a nezbývá nám než se těšit na rok příchozí. Stáhněte si vánoční dopis Projektu Šance k přečtení. A fotografiemi ze života spolku jsme tentokrát nešetřili…



Dokumenty ke stažení zde:
IV. dopis pro RODINU v roce 2016

14. listopadu 2016

A je to tady. Opět nám můžete pomoci v rámci už tradiční charitativní aukce Umělci dětem ulice. Abyste si všechna díla prohlédli, stačí kliknout sem.

Projekt Šance Projekt Šance


Máte-li zájem o některé dílo, ale nevíte, jak dražit, stáhněte si výše uvedený leták a zavolejte nám. Rádi Vám poradíme a budeme se spolu s Vámi těšit, že dílo, o které budete mít zájem, vydražíte právě Vy. Ono to totiž není do poslední chvíle jisté, jak to dopadne…

Při aukci ale můžete podpořit i náš spřátelený projekt, který sídlí v daleké Indii, konkrétně v ašramu Ramany Maharišiho v Tadpatri, a dílo pro tuto aukci nevytvořil nikdo jiný než náš László. Co na něj říkáte? Máte o něj zájem? Klikněte sem nebo nám zavolejte na čísla v letáku. Rádi Vám poradíme.

Autor: László Sümegh
Název: Ráno v Tadpatri
Technika: akryl, pigment na sololitu
Rok vzniku: 2016
Rozměry: 75 x 93 cm
Signatura: vlevo dole
V rámu


Mediálním partnerem aukce v rámci propagace na internetu je:

Informuji.cz = Akce a kultura v ČR

Citylight partneři:
JCDecaux (Praha)
CLV ČR (mimo Prahu)

S tiskovou inzercí nám pomáhají:
Empresa Media (Týden, Instinkt, MarketingSalesMedia, Sedmička,
Exkluziv, Faktor S)
CZECH NEWS CENTER (Reflex, Moje psychologie)
Bauer Media (Čas pro hvězdy, Napsáno životem, Nostalgie)
Omega Publishing Group (Digi foto)
MediaRey, SE (Newsweek)
Reportér
Flóra



9. listopadu 2016

Koruna Pomáhá - Projekt Šance


Koruna pomáhá. Tak se jmenuje projekt, k jehož realizaci nás inspiroval jeden z partnerů a sponzorů Projektu Šance pan Bernard Lainka. V roce 2016 spouštíme webové stránky a jsme na začátku tohoto projektu. Držte nám palce a upozorněte na tento projekt lidi/podnikatele, které by to mohlo zajímat…

http://korunapomaha.cz

Děkujeme Vám.



7. listopadu 2016

20. září proběhl v Obecním domě v Praze benefiční koncert pro české „děti ulice“ a László Sümegha, který se jim snaží 21 let pomáhat. Ondřej Havelka a jeho Melody Makers byli opět skvělí. Saskia Burešová a Arnošt Goldflam všechny hosty uvítali a na pódiu moderovali i poděkování pro partnery Projektu Šance. Rádi píšeme, že fotografie z koncertu Vám budou samy vyprávět… Když ale vydržíte, budete moci zhlédnout v prosinci i videosestřih z celého koncertu.


5. listopadu 2016

Konec roku na nás zpovzdálí vykukuje a my v Projektu Šance začínáme pomalu sčítat naše má dáti/dal roku 2016. Petr se přestěhoval a mají teď nový domov i s fenkou Ritou, ke kterému jsme jim pomohli. Martin na brigádě v hotelu Hilton zakolísal, ale vše zatím úspěšně zvládá. Mnozí klienti se těší na svou příležitost v hotelech Hilton, ale ještě tomu úplně neodpovídá jejich chování, myšlení a životní přístup. V Domě Šance skončil II. Alfa kurz a hned potom jsme se museli přestěhovat do nouzových prostor. Mnohé další informace i pochvalu od generálního ředitele Pražských hotelů Hilton pana Michaela Speckinga si můžete přečíst níže…



Dokumenty ke stažení zde:
III. dopis pro RODINU v roce 2016

2. listopadu 2016

Eshop - Projekt Šance
Máme nového dodavatele dílů propisek. Z daleké Asie jsme přešli k sousedům do Německa a na kvalitě propisek je to znát. Cena dílů nám sice vyletěla strmě vzhůru, ale doufáme, že tu kvalitu lidé i firmy, co propisky kupují, ocení.

Eshop - Projekt Šance

A to není poslední novinka. Od tohoto roku pro Vás umíme vyrobit i propisky s Vaším logem. Cena není malá, ale o to víc jsou propisky krásnější…
Eshop - Projekt Šance Eshop - Projekt Šance Eshop - Projekt Šance Eshop - Projekt Šance

A ani to není všechno. Podařilo se nám vyřešit problém s kreslenými papírovými taškami, které připravujeme opět do prodeje. Nechte se překvapit. Vypadají krásně...

Všechny výrobky klientů Projektu Šance najdete na:




31. října 2016


5. září 2016



Dokument ke stažení zde:
Projekt-Sance-Hilton-20160905.pdf [900kB]

10. června 2016

Už za malou chvilku začne další propagační kampaň s vizuálem pro rok 2016
na podporu Projektu Šance. A propagovat budeme nejen aktuální benefiční koncert,
ale také nový web, který budeme za chvíli spouštět…


Vstupenky na koncert si můžete v předprodeji zakoupit na
www.ticketpro.cz za 500 Kč.
Těšíme se na Vás…



V srpnu se mediálním partnerem koncertu stal:

Prague Event Calendar

29. srpna 2016

Trochu se zpožděním se nám dostala do ruky záštita starosty Prahy 1, která Projektu Šance pomáhá od roku 1997 v rámci provozu streetcentra, kde nabízíme klientům službu PRVNÍ POMOC V NOUZI.


9. června 2016

Dopis od Jeho Excelence pana Tibora Petőho,
mimořádného a zplnomocněného velvyslance Maďarska.


Pokud neumíte maďarsky, klikněte prosím zde pro překlad…

30. května 2016

S radostí převzal záštitu nad letošním koncertem ministr financí Ing. Andrej Babiš. S prosbou o záštitu jsme jej oslovili proto, že Dům Šance v rámci azylového provozu spadá pod Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, který podléhá právě Ministerstvu financí ČR.


20. května 2016

Blížíme se k polovině roku 2016 a první klienti míří na brigádu do hotelu Hilton. Těší se (hlavně co si z odměn koupí) a my v Projektu Šance věříme v potvrzení smysluplnosti našeho celoročního snažení. Další dopis pro RODINU „dětí ulice“ si můžete stáhnout a přečíst níže…



Dokumenty ke stažení zde:
II. dopis pro RODINU v roce 2016

18. května 2016

Zajímavý článek vyšel v Novém Prostoru. Stojí za přečtení…



Dokumenty ke stažení zde:
Článek v Novém prostoru [PDF]

29. února 2016

11. ledna 2016 jsme otevřeli naše centra a spustili všechny služby pro klienty Projektu Šance. Doufáme, že se i v tomto roce opět podaří pomoci dalším mladým lidem, kteří nepřízní osudu skončili na ulici.

Naše cíle se nemění. Většině klientů Projektu Šance schází životní/sociální a hlavně pracovní návyky a ty se jim snažíme vštěpovat v Domě Šance v rámci pracovní terapie. Není to práce na týdny a měsíce. Spíše na roky, ale nebojíme se toho. Úspěchy našich klientů nám dávají sílu překonat těžkosti a dál se snažíme pomáhat už 21. rokem a naše služba nekončí…

Několik dalších příběhů a fotek si Vám dovolujeme předložit v prvním dopise pro přátele Projektu Šance v dopise pro RODINU „dětí ulice“.



Dokumenty ke stažení zde:
I. dopis pro RODINU v roce 2016

11. února 2016


CROWDFUNDINGOVÝ Projekt s Nadačním fondem pomoci Karla Janečka byl k 31. prosinci 2015 ukončen. Zajímá Vás, jak to může také dopadnout, když se spojí silný nadační fond a přes 1 500 dárců, jejichž podporu Karel Janeček znásobí ZLATÝM ŘEZEM?


S Lászlem se při podpisu darovací smlouvy vyfotil ředitel Nadačního fondu pomoci Karla Janečka Čestmír Horký.

Překvapení jsme byli všichni.
Dar bude využit na nákup dílů propisek pro pracovní terapeutickou dílnu v Domě Šance.

Děkujeme Vám.

3. ledna 2016

Rok 2016 nebude evidentně rokem běžným, tak jak jej v Projektu Šance známe. Obrátil se na nás Bernard Lainka, který se v Indii snaží pomáhat opuštěným dětem a jenž je dlouhodobým sponzorem Projektu Šance i ašramu Ramany Maharišiho v Tadpatri. Vyzval nás, abychom indickým dětem pomáhali spolu s ním.

Problém „dětí ulice“ v Indii je podobný tomu, jakým se v Projektu Šance dlouhodobě zabýváme, a proto nás nabídka spolupráce oslovila.

Několik fotografií ze života v ašramu výrazně dokumentuje bezprostřední život dětí, které by se bez lidské a duchovní pomoci potulovaly po ulicích miliardové Indie.

Lidé ze sdružení Změň můj osud, kteří se na pomoc ašramu zaměřovali, k tomu napsali: Příběhy jednotlivých dětí jsou hodně drsné a smutné. Všechny jsou z extrémně chudých podmínek, z Tadpatri a okolních vesnic. Více než polovina jsou úplní sirotci a zbytek má většinou jednoho rodiče nemocného nebo jinak postiženého. Domov a škola v ašramu je pro děti bezpečný přístav, jsou tam opravdu šťastné. Jsou šťastné i za to, že mohou například pravidelně jíst.

Agendu komunikace se sponzory přebírá Janka Korchanová, která se jako dobrovolník bude snažit spolu s Projektem Šance pomáhat indickým dětem.

e-mail: janka.korchanova@seznam.cz
tel.: 608 528 907

Janka je jedním z nejbližších žáků Šrí V. V. Brahmama, který je iniciátorem a hnací silou charitativních aktivit ašramu Ramany Maharišiho v Tadpatri. Spolu se svým manželem Richardem Kubou jsou hlavními organizátory pražského setkávání s mistrem.

O dalších novinkách a možnostech spolupráce na tomto projektu si Vás dovolíme co nejdříve informovat. Více informací naleznete na www.ramanamaharshitrust.in.


Propisky Projektu Šance překročily hranice republiky, dokonce Evropy a díky sponzorovi jsou až v Indii v Ašramu Ramany Maharišiho* v Tadpatri. „Naši sirotci je dostali jako dárek při oslavě dne Indické republiky.“ Napsali nám… Snad naše propisky udělaly indickým dětem stejnou radost jako oni nám!

* Ašram Ramany Maharišiho v Tadpatri byl založen v roce 1982 na okraji města Tadpatri v indickém státě Andhra Pradéš. Slouží jako bezpečný přístav pro ty, kteří cítí souznění s osobou Ramany Maharišiho, velkého jihoindického mudrce první poloviny 20. století.