S. O. S.
Naše akce - Benefiční koncert Marty Kubišové

3. září

…se uskutečnil benefiční koncert Marty Kubišové pro české „děti ulice“ a László Sümegha, který se jim snaží 17 let pomáhat.

Poděkování za podporu si na pódiu Letní scény Divadla Ungelt převzal Ing. Václav Horák, generální ředitel společnosti CETELEM ČR, a za Nadaci OKD Petr Jonák, člen správní rady nadace.

Záštitu nad koncertem převzali Ing. Miroslav Kalousek, ministr financí, kterého na koncert doprovodila dcera, a Ing. Oldřich Lomecký, starosta Městské části Praha 1, jež Projektu Šance pomáhá dlouhodobě. Pan starosta navíc po koncertu řekl: „Projekt Šance dává příležitost mladým dívkám a chlapcům, kteří mají nelehký osud a jimž jejich rodiny toho do života příliš nedaly. László Sümegh a jeho kolegové si zaslouží, aby jejich velmi přínosné aktivity dostaly od společnosti také svoji šanci. Pomáhají totiž řešit závažný problém. Městská část Praha 1 už dlouhá léta projekt podporuje a nadále podporovat bude,“ prohlásil.

Ing. Miroslav Kalousek jeho slova doplnil:
„Chovám hluboký obdiv k odvaze László Sümegha a jeho kolegů. Ukazují, že soukromé aktivity dokážou mnohé dělat lépe a účinněji než stát.“

Videozáznam z koncertu: